Soğuk kış akşamlarında, sıcak bir çayın yanında sunabileceğiniz mükemmel bir tatlı: Ayva tatlısı. Pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizi de mutlu edecek.
Ayva mevsimi geldiğinde sofralarımızı süsleyen en güzel tatlılardan biri olan ayva tatlısını denemeye ne dersiniz? Kolay hazırlanan bu tatlı tarifi ile misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz.
Ev yapımı ayva tatlısı, kış mevsiminin en popüler tatlılarından biri. Bu rengarenk ve lezzetli tatlı, hem göze hem de damağa hitap ediyor. İşte adım adım pratik ayva tatlısı tarifi ve malzeme listesi.
AYVA TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
3 adet ayva
3'er yemek kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
10-12 adet karanfil
Yarım su bardağı su
Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için;
1 adet limon
1 lt kadar su
Servis için;
Kaymak
File antep fıstığı
TARİF
Ayva tatlısı hazırlamak için ilk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine limonu sıkın.
Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.
Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.
Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin, ayvaların kararmaması için bu önemli.
Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.
Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin.
Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün.
Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin.
Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin.
Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın.
Kaymak ve Antep fıstığı ile tercihe göre süsleyebilirsiniz.
Bu pratik ve lezzetli ayva tatlısı tarifi ile kış mevsiminin en güzel meyvesini en nefis şekilde değerlendirebilirsiniz. Hem hazırlaması kolay hem de sunumu şık bu tatlı, çay saatlerinizin ve misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Ayva tatlısını kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatın. Afiyet olsun!