Evde etli çiğ köfte yapımı, düşündüğünüzden çok daha kolay! Geleneksel Türk lezzeti çiğ köfteyi evinizin rahatlığında hazırlayarak, sevdiklerinizle birlikte keyfini çıkarabilirsiniz.
Çiğ köftenin enfes lezzetini evde yeniden yaratmaya hazır mısınız? İşte adım adım etli çiğ köfte yapımı için gereken malzemeler ve püf noktaları.
Sokak lezzetlerinin kralı çiğ köfteyi evinizde hazırlamak istiyorsanız, bu basit ve lezzetli tarif tam size göre! Etli çiğ köfte yapmanın tüm sırlarını bu rehberde bulacaksınız.
MALZEMELER
400 gr. ince esmer çiğ köftelik bulgur
250 gr. sinirsiz yağsız, 3 kez çekilmiş dana kıyması
1 orta boy soğan
1 domates
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
3 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 bardak buzlu su
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
TARİF
Soğanı çok ince rendeleyin. Sarımsakları ezin. Domatesi rendeleyin.
Maydanoz ve taze soğanı ince kıyın.
Bulguru yoğuracağınız kaba alın, soğan rendesi, domates rendesi, ezilmiş sarımsağı koyun. Tuz, karabiber, kimyon, tatlı toz kırmızı biber, isot ve kuru nane ile baharatlandırın. Domates ve acı biber salçasının yarısını da ekleyip yoğurmaya başlayın.
10 dakika yoğurduktan sonra, yarım bardak buzlu suyu elinizle serpiştirin, aynı şekilde 10 dakika daha yoğurun.
Bu işlemi 1 kez daha yaptıktan sonra kıymayı ve kalan salçayı da ekleyin, önceki işlemi 2 kez daha devam ettirin. Toplamda 50 dakika civarında yoğurmuş olacaksınız. Bulgur dişe hafif gelir kıvamdayken kıyılmış maydanoz, taze soğan ve zeytinyağını ekleyin ve son kez 2 dakika yoğurun. Servis tabağına elinizle şekil verip yerleştirin.
Marul ve limon ile servis edebilirsiniz.
İşte evde etli çiğ köfte yapmanın tüm püf noktaları ve lezzet sırları! Bu tariflerle, hem sağlıklı hem de lezzetli çiğ köfteleri kolayca hazırlayabilirsiniz. Çiğ köftenin bu olağanüstü lezzetini deneyimlemek için mutfağa girmenin tam zamanı. Afiyet olsun!