Yemek

Bu tarifle kahvaltılarınız şenlenecek: Tam kıvamında İncir Reçeli tarifi

Yaz mevsiminde dallarında olgunlaşan nefis mi nefis incirler sonbahar başlarında enfes bir reçele dönüşüyorlar. Peki incir reçeli nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi...

Abone Ol

İncir reçelini tazesinden çok daha fazla sevenlerden misiniz? O zaman bu tarifi kaçırmayın! Kaynadıkça ve şekerle buluştukça ortaya çıkan o nefis kıvamını gördüğünüzde bayılacaksınız. İşte size incir reçelinin sırrını veriyoruz.

İncir reçelinin lezzeti kadar faydaları da saymakla bitmiyor. Hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de tatlı ihtiyacını karşılıyor. Peki incir reçeli yapmanın püf noktaları neler? İşte size kolay ve pratik bir tarif.

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

1 kilogram taze incir
3 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu
1 adet çubuk tarçın

İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

İncirleri güzelce yıkayın ve süzgeç içerisinde suyunu iyice süzdürün. Pişireceğiniz tencerenin içine alın ve üzerine şekeri ekleyip bir gece bu şekilde bekletin.

Ertesi sabah şekerin bir kısmı erimiş olacak. Tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca içine çubuk tarçını ekleyin.
Yaklaşık 40 dakika bu şekilde pişirin. Pişirme sırasında üzerine oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.
5-10 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra kıvamını kontrol edin. Pişen reçelinizi ocaktan alın. Reçeli sıcakken kavanoza doldurun.
Ters çevirip soğumasını bekledikten sonra oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Bekledikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.
Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }