Kahvaltı sofralarınızı süsleyecek mükemmel yumuşaklıkta poğaça için süt ve yoğurda ihtiyacınız olmayacak. 

Sütsüz yoğurtsuz poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarif ile yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmak çok kolay. İşte adım adım tarifi ve püf noktaları!

Sütsüz Yoğurtsuz Yumuşak Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayıralım)
1, 5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya (yarım paket)
3. 5 su bardağı un

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Sütsüz Yoğurtsuz Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Ağızda dağılan lezzet: Evde kolayca yapabileceğiniz Revani Tatlısı tarifi Ağızda dağılan lezzet: Evde kolayca yapabileceğiniz Revani Tatlısı tarifi

Öncelikle hamuru için 1 su bardağı ılık su, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yumurtanın akı, 1,5 yemek kaşığı toz şeker ve yarım tatlı kaşığı tuzu uygun bir karıştırma kabına alalım. Tel Çırpıcı ile malzemelerimizi çırpalım.
Ardından yarım paket instant mayayı ve unu yavaş yavaş yoğurma kabına ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
Hamurumuz güzelce toparlandıktan sonra üzerini streç filmle kapatalım. Temiz bir örtüyü örterek ılık bir ortamda 1 saat boyunca mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım şöyle bir tekrardan yoğurarak toparlayalım.
Ardından hamuru 12 parça olacak şekilde bölelim.
Elde ettiğimiz her bir hamur parçasını içe doğru toparlayalım.  Elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim
Şekillendirdiğimiz poğaçaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve yaklaşık 20 dakika boyunca tepsi mayası için bekletelim.
Tepsi mayasının ardından hamurların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını çırparak bir fırça yardımıyla sürelim.
Son olarak poğaçaların üzerine çatalın ucuyla çizikler atalım. Dilerseniz susam, çörek otu ya da haşhaş serpebilirsiniz.
180 derece fırında, fansız ayarda 25 dakika boyunca poğaçaları pişmeye bırakalım.
Altı üstü güzelce kızaran poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!Aşırı yumuşak bir poğaça, fırında çıktığı gibi tükendi.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri