Misafirlerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi sunmak istiyorsanız, Saray Lokması tam size göre. Bu pratik tarif ile herkesin bayılacağı lezzetleri sofranıza taşıyın.

Saray Lokması, geleneksel tatlılarımız arasında özel bir yere sahip. Bu rehberde, adım adım lezzetli bir Saray Lokması nasıl yapılır, tüm detaylarıyla anlatıyoruz.

Lezzetiyle zamanı aşan Saray Lokması, şimdi mutfaklarınızın başrolünde. Bu kolay ve pratik tarif ile herkesi tatlıya doyurun.

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

MALZEMELER

1 kg süt
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
100 gram hindistan cevizi
1 paket çırpılmış kakaolu krem şanti

TARİF

İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un eklenerek iyice karıştırılır. Unun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.
Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
çerisine tereyağı eklenir. Böylece aroma katılmış olur. Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.
Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.
Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır).
1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.
Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.
Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.

Saray Lokması, her damağa hitap eden eşsiz bir lezzet. Bu tarifle, sarayların vazgeçilmez tatlısını kendi mutfağınızda kolayca yapabilirsiniz. İster özel günlerde ister günlük bir ikram olarak, bu tatlı her zaman büyük beğeni toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!