Enfes şerbeti ve yumuşak hamuru ile çizik irmik tatlısı, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Kolay yapılışıyla, pratik lezzet arayanların tercihi.
Yepyeni bir lezzet deneyimi için çizik irmik tatlısı tarifi burada! Ağızda dağılan, kıyır kıyır bu tatlı ile damaklarınız şenlenecek.
Çok Lezzetli Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Çizik İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
İçi için;
Hazırladığımız hamurun üçte biri
2 silme yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Üzerini bulamak için;
Yeteri kadar irmik
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Çok Lezzetli Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Çizik İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamurun üçte birine ceviz ve kakao eklenip yoğurulur.
Sade olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp tezgahta önce silindir şekli verilip daha sonra fotoğraflarda da gösterilen gibi inceltilip genişletilerek açılır.
Kakaolu iç harçtan bir parça alınıp silindir şekli verilerek hamurun ortasına yerleştirilir.
Kenar kısımlardan kapatılıp üzerine irmik serpilip silindir şekli verilerek her yeri irmiklenir.
Bıçakla üzerlerine dört tane verev çizikler çizilip minik dilimler şeklinde hazırlıyoruz.
Eklediğim fotoğraflara da bakıp anlayabilirsiniz.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
Şerbeti için su ve şeker ocakta orta ateşte kaynatılıp limon eklenip 15 dk daha kaynatılır.
Sıcak tatlıya ilk sıcağı çıkan şerbet her yerine gelecek şekilde gezdirilip 1 saat dinlendirilip servis edilir.