Yemek

Bulgursuz kısır olur mu? İşte Kinoanın değiştirdiği enfes tarif

Kinoa'nın sağlık dolu dünyasında yeni bir lezzet: Kinoalı kısır tarifiyle tanışın. Sağlığınıza önem veriyorsanız, klasik kısır tarifine bu modern dokunuşu eklemelisiniz.

Abone Ol

Kinoa'nın sağlığa faydalarıyla birleşen klasik kısır tarifine merhaba deyin. Yeni ve sağlıklı kinoalı kısır tarifimizle tanışın. 

Sağlıkla buluşan geleneksel lezzetler: Kinoalı kısır tarifiyle yeni bir kısır deneyimi yaşayın.

Kinoa'nın nötr tadı ve sağlıklı özellikleriyle klasik kısır tarifimiz şimdi daha lezzetli. Kinoalı kısır tarifi...

BEYAZ KİNOALI KISIR

Malzemeler

1 su bardağı beyaz kinoa

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 adet soğan

Taze soğan

Maydanoz

Taze nane

Salatalık

Domates

Pul biber

Sosu için

2 yemek kaşığı nar ekşisi

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 limon

Tuz

Yapılışı

Kinoayı yarım saat ılık suda bekletin.

Daha sonra bol suda yıkayın.

Tencereye 2 su bardağı suyu alıp, kaynatın.

İçine bir çay kaşığı tuz atıp yıkanmış kinoaları suyun içine alın.

Kaynayınca altını kısın.

Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.

Karıştırıp soğumaya bırakın.

Yeşillikleri ince ince kıyıp hazırlayın.

Kuru soğanı ince ince yemeklik doğrayın.

Tavaya biraz sıvı yağ koyup soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçalı soğanı kinoanın üzerine döküp karıştırarak iyice yedirin.

Doğradığınız yeşillikleri ekleyin.

Ayrı bir kapta nar ekşisi, zeytinyağı, limon ve tuzu ekleyip, karıştırın

 Afiyet olsun…

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }