Yemek

Bulut gibi hafif: Yepyeni Pamuk Poğaça tarifi

Pamuk gibi yumuşacık poğaçalar yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Süt, su, maya ve diğer malzemelerle hazırlayabileceğiniz pamuk poğaça tarifi ile kahvaltılarınız ve çay saatleriniz çok daha lezzetli olacak. Çay saatlerinin starı olacak bu harika pamuk poğaça tarifi, ağızda dağılan lezzeti ile tüm aileyi büyüleyecek.

Abone Ol

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti poğaça, yeni ve muhteşem bir tarifle karşınızda: Pamuk poğaça tarifi ile mutfakta yeni bir sayfa açın.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pamuk poğaça tarifi ile misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet. Kuru maya, sıvı yağ, yumurta ve diğer malzemelerle yapılan pamuk poğaçalar fırında kızarıncaya kadar pişiriliyor.

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta (Sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)

Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabımıza diğer malzemeleri ilave ediyoruz yumuşak kıvamlı hamur yoğuruyoruz.
Yoğurulan hamuru fırına koyuyoruz üzerine bez örtebilirsiniz.
10 dakika kadar fırında bekleyip mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz.
200 derece fırında pişiriyoruz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }