Yağsız pişi tarifi ile kabarık ve lezzetli pişiler yapmak çok kolay. İşte Anadolu mutfağından gelen gizemli tarifin püf noktaları.

MasterChef Karnıyarık tarifi MasterChef Karnıyarık tarifi

Pişi yapmanın sırrını çözdük: Yağsız ve şekersiz pişi tarifi! Bu tarifle hem sağlıklı hem de lezzetli pişiler yapabilirsiniz. Detaylar haberimizde.

MALZEMELER:

• 1 bardak ılık su
• ½ yemek kaşığı toz şeker
• yarım paket kuru maya
• 1 yemek kaşığı maden suyu
• 3 su bardağı un
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

1. Unu bir kaseye koyun.
2. Tuz, şeker ve mayayı ekleyin.
3. Karıştırdıktan sonra maden suyunu dökün, ardından ara sıra diğer suyu da ekleyip karıştırın.
4. Hamur biraz akışkan olmalı.
5. Ellerinizi sık sık unlayarak hamuru parçalara ayırın.
6. Bir tavada yağı ısıtın.
7. Hamurdan parçalar kesip yuvarlayın ve ortasını delerek yağa atın.
8. Tepsiye bir parça kurutma kağıdı yerleştirin.
9. Pişileri reçel, peynir ve zeytinle servis yapın!

Afiyet olsun...