Yemek

Bütün mahalle bu tarifi konuşacak: Ağızda dağılan pratik Keşkül tarifi

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan keşkül, lezzetiyle yıllara meydan okuyor. Geleneksel tatların en seçkini olan bu sütlü tatlı, evde kolayca hazırlayabileceğiniz malzemelerle sofralarınızı şenlendirecek.

Abone Ol

Tatlı bir finiş için ideal olan keşkül, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunar. Bu yöresel lezzeti evde denemek için ihtiyacınız olan her şey burada! Pratik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, keşkül tam size göre.

KEŞKÜL MALZEMELERİ

1 litre süt
1 çay bardağı toz badem
½ su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu

Servisi için:

12 adet badem
1 yemek kaşığı file Antep fıstığı

KEŞKÜL NASIL YAPILIR?

Pirinç unu, toz badem ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Sütü ilave edin ve bir çırpıcı ile karıştırıp bütün malzemeleri pürüzsüzce birleştirin. Orta-kısık ateşte devamlı olarak karıştırın ve kıvamı hafifçe koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Krema kıvamına gelince ocaktan alın. Keşkülün kıvamının muhallebi kadar yoğun olmamasına dikkat edin.

Keşkül pişince kaselerine paylaştırın. Biraz soğumasını bekleyin ve sonrasında buzdolabına alarak dinlendirin. Servis etmeden önce file Antep fıstığı ve badem ile süsleyebilirsiniz. Soğuk servis edin. Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }