Yemek

Çat kapı misafirlere özel: 15 dakikada Börek tarifi

Evde biriken bayat ekmekleriniz mi var? İşte size onları dönüştürecek eşsiz bir tarif! Evdeki bayat ekmekleri atmayın! Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz tavada bayat ekmek böreği tarifi ile hem lezzetli hem de pratik bir börek yapın.

Abone Ol

Pratik, lezzetli ve ekonomik: Tavada bayat ekmek böreği ile tanışın

Kahvaltılarınızı şenlendirmek için tavada bayat ekmek böreği yapmaya ne dersiniz? İçi için istediğiniz peyniri veya harcı kullanabileceğiniz bu tarif ile damak tadınıza uygun bir börek hazırlayabilirsiniz.

Tavada bayat ekmek böreği tarifi

Malzemeler:

-1 bütün bayat ekmek

Sosu için:

-2 su bardağı süt

-2 adet yumurta

-yarım su bardağı kadar sıvı yağ

-1 çay kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı pul biber

-içi için bol miktarda olacak şekilde peynir ve ince doğranmış maydanoz

Bayat ekmek böreği tarifi nasıl hazırlanır?

–Bayat ekmek böreği tarifini hazırlamak için ilk olarak sos için gerekli olan bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyarak karıştırın.

-Kullanacağınız bayat ekmeği küçük parçalar halinde getirdikten sonra doğradığınız ekmekleri sosun içerisine dökün.

-Ekmeklerin sosu iyice çekmesi böreği tam kıvamında olması için işin püf noktasıdır.

-Ekmeklerin sosu iyice çekmesi için ara ara karıştırabilirsiniz.

-Ardından teflon bir tavanın altını tereyağı veya margarin ile yağlayarak altını açın.

-Hazırladığınız hacın yarısını tavanın içerinse dökün ve spatula yardımı ile düzleştirin.

-Üzerine hazırladığınız peynirli maydanozlu harçtan bolca dökün. Daha sonra üzerine de kalan soslu ekmeği de üzerine dökün ve düzeltin.

-Yaklaşık olarak 15 dakika kadar daha altını kızartın ve diğer tarafını da çevirerek o tarafını da 15 dakika kadar pişirin.

-Tavada pişirdiğiniz böreği servis tabağına alarak dilimleyerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }