Evinizde çıtır çıtır bir lezzet yaratmaya ne dersiniz? Kolay ve pratik Çatal Tatlısı tarifiyle tatlı krizlerinize lezzetli bir son verin.
Şerbetli tatlılara yeni bir alternatif arayanlar için çatal tatlısını tavsiye ediyoruz. Evde kolayca yapabileceğiniz çatal tatlısının püf noktalarını ve lezzetli sunum önerilerini sizlerle paylaşıyoruz.
Çatal tatlısı adını hamur parçalarının üzerinin pişirilmeden önce çatalla çizilmesinden alıyor. Şerbetli tatlı sevenler, farklı sunumlar arayanlar için çok doğru bir seçenek olan çatal tatlısı, evinizde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilir. Sizin için çatal tatlısının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin…
Yapımı için malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Servis için:
İnce çekilmiş Antep fıstığı
Çatal tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp kenara alın diğerlerini yoğurma kabına alın.
Şekeri ekleyip eriyene kadar yumurtalarla çırpın.
Sıvı yağ, un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Elinizle oval şekil verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerini çatalla çizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını da çırpıp tatlıların üzerine sürün.
Fırını 180 dereceye ısıtıp tatlıları üzeri kızarana kadar pişirin.
Tatlılar fırındayken su ve şekeri bir kasede şeker eriyene kadar karıştırın ancak pişirmeyin.
Fırından çıkan tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
Tatlı şerbeti çekince üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...