MasterChef Türkiye'de kim elendi? Dün akşamın eleme sonuçları MasterChef Türkiye'de kim elendi? Dün akşamın eleme sonuçları

Nefis bir kurabiye deneyimi için limonlu çatlak kurabiye tarifimiz burada! Limonun suyu ve kabuğuyla harmanlanmış bu kurabiye tarifiyle çay saatlerinizi tatlandırın.

Hafta sonu çay saatinde çayın yanında ağzınızı tatlandıracak bir kurabiye mi canınız çekti işte tam size göre limon aroması tadı verilmiş nefis mi nefis çatlak kurabiye tarifi. Bu kurabiye alışkanlık yapıyor bir yiyen yine yemek istiyor. Her çay saatinde aklınıza gelecek çatlak kurabiye nasıl yapılır? Hangi tür malzemeler kullanılır? Çatlak kurabiye yaparken dikkat edilecek püf noktası.

Limonlu Çatlak Kurabiye İçin Malzemeler

½ su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1 limonun suyu
Limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
Kabartma tozu

Üzeri için:

½ su bardağı pudra şekeri

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Hamur yoğurma kabına pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini döküp ve karıştırıyoruz.
Ardından unumuzu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek karışıma yediriyoruz. Hamurumuz ele yapışmayacak kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğü kadar parçalar alıyoruz ve yuvarlıyoruz sonra da pudra şekerine her yerini kaplayacak bir biçimde bandırıyoruz.
Pudra şekerlendiğimiz yuvarlak hamurumuzu pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine bir birlerine yapışmayacak biçimde yerleştiriyoruz.
Daha önceden 180 derece ısıttığımız fırına tepsilerimizi sürüyoruz. Yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişmeye yakın bir zamanda kurabiyelerimizin üzeri çatlayacaktır.
Afiyet olsun…