Yemek

Çay saatleriniz için: Dışı çıtır, içi yumuşacık Simit Poğaça nasıl yapılır?

Simit poğaça tarifi, çay saatlerinin vazgeçilmez atıştırmalığı olacak. Bu tarif ile yumuşacık ve lezzetli simit poğaçalar hazırlamak çok kolay. İşte malzemeler ve yapılışı.

Abone Ol

Ev yapımı simit poğaça ile çay saatleriniz daha keyifli geçecek! Kolay ve pratik yapımı ile bu tarif, mutfaklarınızda yer edinecek.

Simit poğaça yapmanın sırlarını öğrenmek ister misiniz? Bu tarif ile misafirlerinizi etkileyecek simit poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Kokusu ve lezzeti ile sizi büyüleyecek bir tarif.

Çay saatinize eşlik edecek nefis bir atıştırmalık arıyorsanız bu tam size göre. Çay saatlerinin vazgeçilmez atıştırmalığı simit poğaça kokusuyla ve lezzetiyle yiyeni adeta etkisi altına alıyor. Peki Simit Poğaça nasıl yapılır? Simit poğaça yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Simit poğaça yapmanın püf noktası...

Eğer lezzetli bir atıştırmalık arayışındaysanız, komşularınızın bile kokusuyla etkileneceği harika bir tarifimiz var: Simit poğaça! Bu tarif, sadece birkaç temel malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz ekonomik ve çocukların da favorisi bir atıştırmalık sunuyor. Çayınızı demlemeden önce, bu tarifi deneyin ve misafirlerinizi muhteşem simit poğaça kokusuyla karşılayın.

Malzemeler:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 su bardağı un

İç Malzemesi:

Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su

Yapılışı:

Lezzetli ve yumuşacık simit poğaçaları hazırlamak için öncelikle bir hamur yoğurma kabı alın. Kuru mayayı, ılık suyu ve ılık sütü kabın içine ekleyin ve yaklaşık 3 dakika boyunca çatal veya çırpıcı ile karıştırın.

Ardından sıvıyağı ve eritilmiş tereyağını ekleyin, tuzu da ilave edip, kontrollü bir şekilde azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak ve elastik olmalıdır.

Elde ettiğiniz hamuru mayalanması için kabın üzerini streç filmle örtün ve ılık bir ortamda yaklaşık 35-40 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.

Bu sırada susamları kavurun. Susamları yanmaması için sürekli karıştırarak kokusu çıkıp rengi koyulaşana kadar kavurun. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tarifi denediğinizde, çayınızın yanında enfes simit poğaçalarının tadını çıkaracaksınız. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }