Kabak böreği ile sofralarınızı şenlendirmeye ne dersiniz? Hem sağlıklı hem lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazımızda size kabak böreğinin faydalarından, malzemelerinden ve yapılışından bahsediyoruz. Kabak böreği tarifimizi deneyin, pişman olmayacaksınız.
5 dakikada hazırlayabileceğiniz kabak böreği tarifi ile çay saatleriniz bambaşka olacak! Kolay, hızlı ve bir o kadar da lezzetli!
KABAK BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER
4/5 tane kabak
1/2 su bardağı kaşar
Sosu için;
1 yemek kaşığı dolusu erimiş tereyağı
2 kaşık zeytin yağı
Yarım su bardağı süt
YAPILIŞI
Kabakları ince uzun dilimlerle kesin.
Ardından kabakları tepsiye dizin ve fırına atın.
Sos malzemelerini bir araya getirin.
Yufkaları tezgaha serin ve üzerine kabak dilimlerini yerleştirin.
İkinci yufkayı üzerine yerleştirin ve soslayın.
Üzerine bol kaşar serpiştirdiğimiz yufkayı kenarlarından kıvırarak sarın.
Orta kalınlıkta olan yufkaları dilimlere ayırın.
Arda kalan sosu yufkaların üzerine sürün.
İsteğe göre üzerine susam serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...