Yemek

Çayın yanına en iyi eşlikçi: Tadına doyamayacağınız ağızda dağılan Mamül Kurabiye Tarifi

Mamül kurabiye tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Ağızda dağılan bu enfes kurabiye, hurma püresi ile birleşince lezzeti ikiye katlanıyor. Pratik ve lezzetli mamül kurabiye tarifini deneyin, çay saatlerinizi tatlandırın

Abone Ol

Mamül kurabiye ağızda saniyeler içerisinde dağılıyor. Mamül kurabiyenin pişirilme önerisi ise renginin altına doğru dönmesi. Peki anne kurabiyesi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Çayın yanında nefis bir tatlı istiyorsanız bu kurabiyeyi denemelisiniz. Mamül kurabiye üzerine pudra şekeri serpildiğinde daha da lezzetli hale geliyor. Peki anne kurabiyesini aratmayan mamül kurabiye nasıl yapılır?

Mamül kurabiye pratik ve lezzetli bir tarif. Mamül kurabiye sıcak sıcak tüketilmelidir. Peki bu enfes lezzet nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta

3 su bardağı irmik

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

İsteğe bağlı olarak ceviz veya kuru üzüm

İç harcı için: Hurma püresi

YAPILIŞI

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Büyük bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri birleştirin.

Mikserle iyice karışana kadar çırpın.

Yumurtaları teker teker ekleyin ve her birini karışıma iyice yedirin.

Ayrı bir kapta irmik, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

Bu kuru malzemeleri yavaş yavaş ıslak karışıma ekleyin ve bir spatula veya tahta kaşıkla karıştırarak homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.

İsteğe bağlı olarak ceviz veya kuru üzüm gibi ek malzemeleri hamura ekleyin ve karıştırın.

Hamuru buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

Bu, hamurun daha kolay şekil almasını sağlayacak ve daha yumuşak bir kıvamda olmasını sağlayacaktır.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yuvarlayarak kurabiye şeklini verin.

Ortasını açın ve hurma püresi ekleyip kapatın.

Hamurları hazırladığınız tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerine çatalla şekil verin.

Fırında yaklaşık 10-12 dakika veya kurabiyeler hafifçe altın rengini alana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra tepsinin üzerinde 5 dakika kadar soğumasını bekleyin ve daha sonra tel bir rafa alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

Bu tarifle yaklaşık 24 adet kurabiye elde edersiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }