Yemek

Çayın yanına mükemmel ikram: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi

Ağızda dağılan bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifiyle çay saatleriniz daha keyifli geçecek. Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi ile misafirlerinize sıcak ve taze bir ikram sunmak çok kolay. Misafirlerinizin bayılacağı, kolay ve leziz tuzlu kurabiye tarifi

Abone Ol

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi ile lezzetli ve pratik bir ikram hazırlamak ister misiniz? O halde bu tarifi kaçırmayın! Sadece 250 gram margarin, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı sirke, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un ile bayatlamayan tuzlu kurabiye yapabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpip 190 derecede pişirin. Bu malzemelerden iki tepsi kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun!
 

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Yapımı Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığındaki)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Susam ve çörekotu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır.
Sonra diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz, fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.
Resimdeki gibi yada istediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz.
Bu malzemelerden iki tepsi kurabiye çıkmaktadır.

Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }