Yemek

Çayın yanına ne yapsam diye düşünenlere: Mayasız Mini Poğaça tarifi

Ev yapımı atıştırmalıkların vazgeçilmezi olan mini poğaçalar, mayasız tarifiyle mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltacak. İster çayın yanına, ister sabah kahvaltısına, bu lezzetli poğaçalar her damağa hitap ediyor.

Abone Ol

Mayasız ve lezzet dolu bir poğaça tarifi arıyorsanız, bu mini poğaça tarifi tam size göre! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile çay saatlerinizi şenlendirebilir, misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz.

Çabucak hazırlanabilen ve ağızda dağılan bu mayasız mini poğaça tarifi, evdeki malzemelerle kolayca yapabileceğiniz bir lezzet şöleni sunuyor. Hem pratik hem de oldukça lezzetli!

Mayasız ve pratik bir hamur işi arayışında olanlar için ideal bir tarif: Mini poğaça! Bu kolay ve lezzetli tarifle, mutfakta harikalar yaratabilir, sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Mayasız Mini Poğaça Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta akı
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

İç harcı için;

2 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Mayasız Mini Poğaça Tarifi

İç harcı için kabuklarını soyduğumuz patatesleri küp küp doğrayalım ve tencereye alalım.

Üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlanmaya bırakalım.

10-15 dakika sonra yumuşayan patatesleri süzgeçten geçirelim ve kaseye aktaralım.

Üzerine tuz, pul biber, nane ve karabiberi ekleyerek ezici yardımı ile patatesleri ezelim. Baharatlarla güzelce harmanlanan ç harcımızı kenara alarak bekletelim.

Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta akı, yoğurt ve sıvı yağı alarak karıştıralım.

Ardından un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.

Ardından hamurumuzu 30 eşit parçaya bölerek elimizle yuvarlayalım ve beze haline getirelim.

Bezelerimizi avuç içerisinde açalım ve soğuyan patatesli harcımızdan 1 çay kaşığı kadar koyarak hamurumuzu ortada birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım, fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

Bir fırça yardımıyla ayırdığımız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürelim.

Daha sonra üzerlerine çörekotu ve susam serpiştirelim.

Hazırladığımız poğaçalarımızı ısıttığımız 175°C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen lokmalık poğaçalarımız servise hazır.

Bu basit ve lezzetli mayasız mini poğaça tarifi, hem pratikliği hem de eşsiz lezzetiyle mutfaklarınızın yeni favorisi olacak. Hem hazırlaması kolay hem de sonuçları enfes olan bu tarif, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek. Yumuşacık dokusu ve damak çatlatan lezzetiyle, bu mini poğaçalar herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu lezzetli poğaçalarla sevdiklerinizi şımartın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }