Çayı kurabiye olmadan içmem diyenler bu bayatlamayan ceviz, fındık ve kuru üzümle tatlandırılmış kurabiye tam da size göre. Çay saatlerinizi tatlandıracak bu kurabiye size eşlik eden dostlarınızdan tam puan alacak. Peki cevizli, fındıklı kurabiye nasıl yapılır? Kurabiye yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Bayatlamayan kurabiye yapmanın püf noktaları...

MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi

Cevizli Fındıklı Kurabiye Malzemeleri

200 gram tereyağı
50 gr pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gr un
Kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
Bir çay bardağı kuru üzüm

Üzeri için:

Yumurta akı
Ceviz ve fındık kırığı

Cevizli Fındıklı Kurabiyenin Tarifi

Hamur yoğuracağınız kaba tereyağı, pudraşekeri, sıvıyağ, yumurta sarısını ve sirkeyi koyup güzelce karıştırın

Daha sonra kabartma tozunu ilave edin ve unu azar azar karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını dökün ve hamurunuz ile iyice karışmasını sağlayınız.

Bu işlemin ardından hamuru tezgâh üzerine alın yaklaşık 1 cm kalınlığında açın   

Açmış olduğunuz hamurun üzerine yumurta akını bir fırça yardımıyla sürün geri kalan fındık ve ceviz kırıklarını üzerine serpin.

Sonra bir rulet yardımıyla yoksa bıçakta olabilir istediğiniz biçimde şekil vererek dilimleyin

Dilimlediğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra ile birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin

Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına kurabiye tepsinizi sürün 15 dakika kadar pişirin

Kurabiyelerinizi soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun