Evde lezzetli bir ağlayan pasta yapmaya ne dersiniz? Hem kolay hem de damak çatlatan bu ağlayan pasta tarifi, tatlı severlerin favorisi olacak. İşte adım adım ağlayan pasta yapımı...
Ağlayan pasta, hem lezzetli hem de görsel bir şölen sunuyor. Bu tarifle, evde pastane tadında ağlayan pasta yapabilir, ailenize ve misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte pratik ağlayan pasta tarifi...
Çikolata tutkunlarına özel, adım adım kolay ve lezzetli bir ağlayan pasta tarifi! Ev yapımı bu tarif ile herkesi şaşırtın. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, her özel anınızda yanınızda olacak.
Ağlayan Pasta Tarifi
Malzemeler
4 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Islatmak için;
1,5 su bardağı süt
Kreması için;
2 poşet krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
En üstü için;
1 paket hazır çikolata sosu
Paketin üzerindeki tarif kadar süt
50 gram kadar sütlü çikolata
Ağlayan Pasta Tarifi
Öncelikle kekimiz için bir kabın içine yumurta ve şekeri alıp, beyazlaşıp, köpürünceye kadar 5 dakika mikserle çırpalım.
Daha sonra bütün kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim ve normal çırpıcıyla güzelce karıştıralım. Bu aşamada mikser kullanmayalım.
Daha sonra sıvı yağ ve sütünü ekleyelim ve çırpıcıyla karıştırmaya devam edelim.
Kek harcımızı yağlamış olduğumuz büyük boy kare borcuma dökelim.
Kekimizi önceden 180 derecede ısıtılmış alt üst ayar fırınımızda 20-25 dakika pişirelim. 20 dakika sonra kürdanla kontrol edip, pişmişse fırından çıkartalım.
Kekimizi çıkardıktan 2-3 dakika sonra 1,5 bardak sütümüzü kekimizin her yerine elit bir şekilde dökelim ve kelimizi dinlenmeye bırakalım.
Kekimiz dinlenirken 2 su bardağı soğuk sütün içine 2 poşet kremşantiyi boşaltalım ve krema kovanına gelinceye kadar çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
Soğuyan kekimizin üzerine kremşantiyi eşit bir şekilde yayalım.
Çikolata sosumuzu tarifine uygun bir şekilde hazırlayalım ve hazırlayınca ocaktan indirelim ve sütlü çikolatamızı içine ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
Soğuması için bir kenara alalım ve üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştıralım.
Çikolata sosumuz soğuyunca kaşıkla pastamızın en üstüne yavaş yavaş dökelim. Bu aşamada dikkat edin. Tencereden direkt boşaltmayın. Yoksa kremşanti ve çikolata sosu birbirine karışır. Kaşık yardımıyla her yerine eşit bir şekilde dağıtalım.
Pastamızı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim. Bir gece dinlendirirsiniz çok daha güzel olur.
Dinlenen pastanızı dilediğiniz gibi süsleyip, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Bu ev yapımı ağlayan pasta tarifi ile tatlı anlarınıza lezzet katın. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif, çikolatalı tatlı severler için mükemmel bir seçenek. Adım adım anlatılan bu tarifle, kendi ağlayan pastanızı yapabilir, sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz. Afiyet olsun!