Yemek

Çıtır çıtır Patatesli Börek tarifi: Damak Çatlatan lezzet

En leziz patatesli börek tarifi karşınızda! Bu tarifle hazırlayacağınız böreği çay saatinin vazgeçilmezi yapın. Çıtır çıtır patatesli börek tarifi ile mutfakta harikalar yaratın! İşte adım adım patatesli börek yapımı ve püf noktaları.

Abone Ol

Patatesli börek yaparken soda kullanmanın böreğinizi çıtır çıtır yapacağını biliyor muydunuz? İşte size harika bir patatesli börek tarifi ve soda ile sos hazırlamanın püf noktaları.

Patatesli börek severler bu tarifi kaçırmasın! Soda ile hazırladığınız sos sayesinde böreğiniz hem yumuşacık hem de çıtır çıtır olacak. İşte patatesli börek yapmanın en kolay yolu.

Patatesli börek genel olarak patates harcından kaynaklanan nedenlerle yumuşak kalır. Eğer börek için hazırladığınız sosa yarım bardak kadar soda ilave eder yufkanızın her katını bununla soslarsanız çıtır çıtır gevrek bir böreğinizin olduğunu göreceksiniz. Çok soğutmadan çayla servis edeceğiniz börek yiyenler tarafından tam not alacaktır.  

Patatesli Börek için Malzeme

1 kg yufka (6 adet)
4-5 adet patates
1 soğan
1 Yumurta
1 su bardağı yoğurt
1-1,5  su bardağı sıvı yağ
Çörek veya susam
Pul biber
Nane
Karabiber
Kırmızıbiber
soda

Patatesli börek tarifi

Patates ve soğanınızı rendeleyin baharat ve tuzunu damak zevkinize göre ayarlayarak üzerine atıp iyice karıştırın

Daha sonra sosumuz için yoğurt, sıvı yağ, yarım çay bardağı soda ve yumurtamızı kırıp börek sosumuzu hazırlayalım.

Altı bir fırçayla yağlanmış tepsimize bir yufkamızı açalım. Üzerine sosumuzdan sürelim.

Üzerine İkinci yufkamızı açıp yerleştirdikten sonra sosumuzu fırça yardımı ile iyice her tarafına sürelim

Üçüncü yufkamızı da tepsiye yerleştirip sosumuzu sürelim ardından yapmış olduğumuz harcımızı eşit bir şekilde serelim.

Dördüncü yufkamızı ve geri kalanları serip üzerleri soslayalım. Ardından istediğimiz desenden dilimleyelim.

Tepsimizi fırına sürmeden önce üzerine çörek veya susam serpelim.

180 derece ısıtılmış fırına tepsimizi sürdükten sonra yaklaşık olarak 35-40 dakika pişireli.

Yeterince üzeri kızaran tepsimizi fırından çıkartıp 5-10 dak,ka dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun…

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }