Yemek

Çocuklar bayılacak: Okul çantasına koymak için en taze Poğaça tarifi

Poğaça lezzetini daima taze tutmanın sırları bu tarifte! Hem lezzetli hem de bayatlamayan poğaça tarifimize göz attınız mı? Çocuklarınızın çantasına koyabileceğiniz en taze atıştırmalık: İşte bayatlamayan poğaça tarifi.

Abone Ol

Bayatlamayan poğaça tarifimiz ile mutfakta harikalar yaratın! Çocuklarınıza ve misafirlerinize taptaze lezzetler sunun.

Evde yapabileceğiniz lezzetli poğaçalar, sadece ailenizin değil, aynı zamanda çocuklarınızın okul beslenme çantalarının da kurtarıcısı olabilir. Bu pratik ve nefis tarifle, bayatlamayan poğaçalar hazırlamak artık çok kolay. Hem ev misafirlerinizi ağırlarken hem de çocuklarınızın günlük atıştırmalıklarını zenginleştirirken kullanabileceğiniz bu tarif, lezzet ve sağlığı bir araya getiriyor.

Peki, bu muhteşem poğaçaları nasıl hazırlayabilirsiniz? Hangi malzemeleri kullanmalısınız? İşte bayatlamayan poğaça tarifimiz ve püf noktaları ile birlikte, mutfağınızı harika bir kokuya ve lezzete dönüştüren sırlar. Şimdi, hamurun başına geçip bu tarifi birlikte denemeye ne dersiniz?

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Malzemeler:

1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım paket maya
Yarım kaşık toz şeker
7 bardak un
Tuz
300 gram beyaz peynir
Yeterli miktarda ince kıyılmış maydanoz
Ayçiçek yağı
Çörek otu veya susam

Yapılış:

İlk olarak mayayı bir hamur karıştırma kabına koyun ve üzerine yarım kaşık toz şekeri serpin. Ardından su ve sütü ilave edip mayayı iyice ezilene kadar karıştırın. Yaklaşık 8-10 dakika kadar dinlendirin.
Karışımın üzerine zeytinyağı, yoğurt, bir yumurta ve tuz ekleyip karıştırın.
Karışıma un ilave ederek hamuru yeterli kıvama gelene kadar yoğurun. Mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.
Beyaz peyniri ince kıyılmış maydanozla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın, avucunuzda açarak içine peynir-maydanoz karışımından koyun ve hamuru kapatıp yuvarlayarak poğaça şekli verin.
Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine, birbirine yapışmayacak şekilde dizin.
Yumurta sarısını ayçiçek yağı ile çırpın ve poğaçaların üzerine sürün. Ardından çörek otu veya susam serpin.
Hazırlanan tepsiyi veya tepsileri 10 dakika kadar dinlendirin ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına sürün. Poğaçalar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Pişen poğaçaları fırından çıkarın ve soğumaları için biraz bekletin.
Afiyet olsun! Poğaçalarınız hazır, ve bayatlamadan taze bir şekilde servise hazır.
Not: Poğaçalarınızın tazeliğini koruması için kapalı bir kap içinde muhafaza etmeyi unutmayın.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }