Yemek

Çöpe atmayın: Kararmış Muzlarla nefis Kek tarifi

Kararmış muzları çöp diye atmayın. Türk mutfağının en lezzetli kekini yapabilirsiniz. İşte çay yanına kararmış muzla yapılan nefis kekin tarifi

Abone Ol

Kararmış muzları yemeyip çöpe atıyorduk halbuki o kadar çok faydası var ki sizde attığınız için pişman olacaksınız.
 
Uzmanlara göre kararmış çok daha faydalı. Kararmış muz, içeriğinde yoğun oranda demir bulundurur. Bu özelliği sayesinde kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olarak kansızlık probleminin de ortadan kalkmasını sağlar. Kısacası, kararmış muzu da kan yapan besinler arasına dahil etmek gerekmektedir.

Size kararmış muzla yapabileceğiniz tarifi de joker olarak veriyoruz afiyet olsun…

Malzemeler

2 tane yumurta

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı süt

4 tane kararmış muz

2 çay kaşığı tarçın

1 paket şekerli vanilin

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

Yapılışı

İlk olarak yumurta ve şekeri karıştırma kabı içerisine aktarın ve köpürene dek çırpın. Ardından sıvı yağ, süt ve ezilmiş muzu ilave edip, tekrardan çırpın.

Elekten geçirerek tarçın, vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edip, spatula yardımıyla dışarıdan içe doğru homojen bir kıvam alana dek karıştırın.

Yağlanmış kek kalıbına harcınızı dökün. Kek kalıbını bir kaç kez tezgaha vurun. (Havasının çıkması için)

Önceden altlı üstlü ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 30 dakika pişirin. Ardından dereceyi 150'ye düşürün ve 20 dakika daha pişirin.

AFİYET OLSUN

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }