Yemek

Çorbacıların sırrı sizlerle: Ezogelin Çorbası nasıl yapılır?

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Ezogelin çorbasını evde yapmaya ne dersiniz? Hem besleyici hem de lezzetli bu tarif ile soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba hazırlayabilirsiniz.

Abone Ol

Sofralarınızda sağlık ve lezzeti bir araya getirecek Ezogelin çorbasının sırları bu yazımızda! Kolay ve pratik tarifimizle, herkesin beğenisini toplayacak bir çorbayı hızlıca hazırlayın.

Çorba kültürümüzün önemli bir parçası olan Ezogelin çorbası, hem kolay hem de lezzetli! Bu tarifle, çorbacı usulü lezzetleri evinizde yeniden yaratın.

Ezogelin çorbası, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Ev yapımı bu çorba tarifi ile, sıcak ve besleyici bir çorbayı kolayca hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 8 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kimyon
- Limon suyu (isteğe bağlı)

Üzeri için:
- Tereyağı
- Pul biber

Tarif:
1. İnce bulguru yıkayıp süzün. Kırmızı mercimeği de yıkayıp süzün.
2. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye tereyağını alıp kızdırın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun.
3. Kavrulan soğana domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Salçalı karışıma yıkayıp süzdüğünüz bulgur ve kırmızı mercimeği ekleyin. Üzerine su veya et suyunu ilave edin.
5. Kaynamaya başladıktan sonra tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. Ardından kısık ateşte mercimek ve bulgur yumuşayana kadar pişirin.
6. Pişen çorbayı blendırdan geçirerek, isteğe bağlı olarak limon suyu ekleyebilirsiniz.
7. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve pul biber ile süsleyerek sıcak servis yapın.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }