Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda her yıl geleneksel hale getirdiği bayramlık yardımlarını bu yıl da sürdürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın da katılım gösterdiği etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem de diledikleri kıyafetleri seçerek bayram coşkusunu erken yaşadı.
Kıyafet dağıtımı, Velipaşa Konağı’nda kurulan özel alanda yapıldı. Adeta bir alışveriş merkezi havasında hazırlanan etkinlik alanında çocuklar, beğendikleri bayramlıkları deneyerek alma imkânı buldu. Palyaçoların da yer aldığı organizasyonda neşe dolu anlar yaşandı.
“Çocukların Sevinci, Bizim Mutluluğumuz”
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, çocukların yüzünü güldürmenin en büyük mutluluk olduğunu vurguladı. Aşgın, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu bayramda da çocuklarımızın mutluluğuna ortak olduk. 1350 çocuğumuza bayramlık kıyafetlerini hediye ettik. Her biri kendi zevkine göre kıyafetlerini seçti. Rabbim tüm çocuklara bayram tadında günler nasip etsin. Bayramımız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.
Destekten Yararlanan Aileler Memnun
Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı ailelerin çocuklarını kapsayan bu yardım, hem çocukları hem de aileleri sevindirdi. Bayram öncesi yapılan bu tür desteklerin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiği, yerel yönetimlerin sosyal sorumluluk anlayışını yansıttığı ifade ediliyor.
Toplumsal Dayanışmanın Güzel Bir Örneği
Çorum Belediyesi’nin bu anlamlı çalışması, şehirde büyük takdir toplarken, sosyal belediyecilik alanında da örnek bir uygulama olarak öne çıktı.