Sungurlu İmam Hatip Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, barış ve kardeşlik mesajı vermek amacıyla bir araya geldi.

Uçurtmalarını çocuklar için uçurdular

Etkinlik kapsamında öğrenciler uçurtma uçurarak, savaşların en büyük mağdurları arasında yer alan çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

“Uçurtmalar vurulmasın, gökyüzü çocuklara kalsın” mesajını hep birlikte dile getiren öğrenciler, tüm çocukların korkudan ve savaşlardan uzak, güvenli bir ortamda büyümesi gerektiğini vurguladı.

Sungurlu’da er ve erbaşlara tütün bağımlılığı ve evlilik öncesi eğitim
Sungurlu’da er ve erbaşlara tütün bağımlılığı ve evlilik öncesi eğitim
İçeriği Görüntüle

Özellikle çatışmaların yaşandığı bölgelerde çocukların karşı karşıya kaldığı acılara dikkat çekilen etkinlikte, gökyüzünün savaşla değil çocukların uçurtmalarıyla anılması gerektiği mesajı verildi.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, renkli görüntülere sahne olurken barış, kardeşlik ve çocukların güvenli geleceğine yönelik anlamlı bir farkındalık oluşturdu.

Muhabir: Merve Kayış