Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Evinizde leblebi tozuyla harikalar yaratacağınızı biliyor muydunuz? Saray tatlarını aratmayan bu leblebi tozlu kurabiye, hem pratik hem de inanılmaz lezzetli. İşte size adım adım kolay bir tarif.

Sadece dört malzeme ile mükemmel bir kurabiye yapabileceğinize inanır mısınız? Leblebi tozu, sıvı yağ, pudra şekeri ve unun birleşimiyle, evinizde saray lezzetinde kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte leziz ve pratik tarifimiz!

Pratik ve leziz bir tatlı arayışındaysanız, leblebi tozlu kurabiye tam size göre! Bu basit ama etkileyici tarif, sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Hadi, bu kolay tarifi birlikte keşfedelim!

Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı leblebi tozu (rondodan geçirilecek)
1 tatlı kaşığı kabarma tozu
1,5 -2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Üzeri için;

Sarı leblebi

Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi

Öncelikle leblebiyi rondodan geçirelim.
Sıvı yağ ve pudra şekerini karıştıralım ,leblebi tozu ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünden küçük parçalar alıp yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ortalarına leblebi koyalım.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 10-15 dk pişirelim her fırın ayarı bir olmuyor çok dikkatli olalım.
Üzerleri çatlamaya başlayınca kızarmasını beklemeden çıkaralım.
İlk piştiğinde yumuşak oluyor endişe etmeyin sıcakken dokunmayalım ilk sıcaklığı geçtikten servis tabağına alalım.

Ve işte karşınızda, leblebi tozunun muhteşem lezzetiyle saray helvasını aratmayan kurabiyeleriniz hazır! Bu kolay ve pratik tarifle, hem zaman kazanacak hem de ağızda dağılan eşsiz tatlar yaratacaksınız. Sevdiklerinizle paylaşın ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!