Yemek

Damağınıza bayram yaptırın: Deneyen herkesin bayıldığı Pisi Pisi Tatlısı tarifi

Çayın yanında ya da günlerde vazgeçilmez bir tat haline gelen Pisi pisi tatlısını daha yakından tanımaya ne dersiniz? Hafif ve lezzetli bir tatlı arayışında olanlara, Pisi pisi tatlısının büyüleyici tarifini sunuyoruz. Bu tatlıyı bir kere denedikten sonra, favori listinizde baş köşeye koyacağınıza eminiz. İşte misafirlerinizden tam not alacağınız Pisi pisi tatlısı tarifi

Abone Ol

Mükemmel sosu, pratik yapılışı ve enfes lezzetiyle Pisi pisi, tatlı krizlerinize birebir çözüm sunuyor. Damağınızda bıraktığı lezzetle unutulmaz olan Pisi pisi tatlısının en pratik ve lezzetli tarifini keşfetmeye hazır mısınız?

Pisi pisi nasıl yapılır?

Malzemeleri:

1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kedi dili bisküvi

Vişne sosu için;

2 Yemek kaşığı şeker
1/2 Su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı vişne

Krokan için;

2 yemek kaşığı fındık
1 su bardağı şeker

Üzeri için;

Antep Fıstığı

Yapılışı:

Öncelikle muhallebi ile başlayalım.
Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştıralım .
Ardından ocağa alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
Fokurdayıp kıvam alınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyelim.
Bu sırada borcama süte batırıp ıslattığımız kedi dillerini sıkı sıkı dizelim.
Dizme işlemi bitince hazırlamış olduğumuz muhallebiyi üzerine döküp yayalım.
Tatlımız kenarda soğukken vişne sosunu hazırlayalım.
Sos için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp karıştıralım.
Ocağın altını açalım sos kıvam alana kadar karıştırıp kaynatalım.
Ardından muhallebinin üstüne sosu dökelim, ılıyınca buzdolabına kaldıralım

AFİYET OLSUN

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }