Yemek

Damak çatlatan Browni tadında Islak Kek tarifi

Browni tadında ıslak kek tarifi ile evde harika bir kek yapmaya ne dersiniz? Browni tadında ıslak kek tarifi ile çikolata severlerin gönlünü fethedin! Çikolata severler için enfes bir lezzet: Browni tadında ıslak kek tarifi...

Abone Ol

Browni tadında ıslak kek tarifi ile misafirlerinize enfes bir ikram sunun! Bu tarifin sırrı, kek hamurundan ayırdığınız sosu kaynatmak!

Browni tadında ıslak kek tarifi ile fırından çıkan mis kokulu keklerin keyfini çıkarın! Bu tarifin malzemeleri çok kolay, yapılışı çok basit! Yapmanız gereken tek şey, tarifi uygulamak.

Browni Tadında Islak Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)

Üst sosunu hazırlama için

1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

Browni Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir. Benim kullandığım borcamın ölçüsü 28*22 cm.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.
Kesinlikle çok beğeneceğinizi düşündüğüm bir ıslak kek tarifi, Çok sevdiğim arkadaşım Derya’dan almıştım bu tarifi, deneyen herkese afiyet olsun:)

Islak kek tarifinin püf noktaları;

Islak kekinizin yumurta kokmaması için yumurtayı şekerle çok iyi çırpmak gerekir, böylelikle hem kekiniz daha iyi kabarır hem de yumurta kokusu olmaz, bu tarifte ayırdığınız sosu kaynatacağınız için kekinizde çiğ yumurta olmayacaktır. Ölçüsü tam kıvamında ve oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Misafirlerinize çay saatlerinizde ikram edebileceğiniz lezzetli bir kek tarifidir.  Kekinizin güzel bir şekilde kabarması için kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına ve elenmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }