Höşmerim: Peynirin ve kaymağın mükemmel uyumuyla oluşturulan bu eşsiz tatlıyı şimdi evde yapma zamanı! İşte tüm püf noktalarıyla birlikte tarif
HÖŞMERİM TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
200 gram kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı bal
Üzeri için;
Fıstık
YAPILIŞI
Tavanın içerisine ilk olarak kaymak ekleyin. Ardından tereyağını ilave edin ve karıştırın.
Eridikten sonra unu ekleyin. Un iyice koyulaşana kadar kavurun. (10-20 dakika)
Ardından içerisine kaynayan sütü karıştırarak ekleyin.
Ve yarım su bardağı şeker ve bal ekleyin. Bu aşamada karıştırma işlemini sürekli yapın.
Afiyet olsun...