Yemek

Damak çatlatan tarif: Höşmerim Tatlısı nasıl yapılır?

Höşmerim Tatlısının eşsiz ve damak çatlatan lezzetini evinizde deneyin! Tarihi Anadolu tatlısın tarifi adım adım yapın misafirlerinizi kıskandırın.

Abone Ol

Höşmerim: Peynirin ve kaymağın mükemmel uyumuyla oluşturulan bu eşsiz tatlıyı şimdi evde yapma zamanı! İşte tüm püf noktalarıyla birlikte tarif

HÖŞMERİM TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

200 gram kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı bal

Üzeri için;

Fıstık

YAPILIŞI

Tavanın içerisine ilk olarak kaymak ekleyin. Ardından tereyağını ilave edin ve karıştırın.

Eridikten sonra unu ekleyin. Un iyice koyulaşana kadar kavurun. (10-20 dakika)

Ardından içerisine kaynayan sütü karıştırarak ekleyin.

Ve yarım su bardağı şeker ve bal ekleyin. Bu aşamada karıştırma işlemini sürekli yapın.

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }