Yemek

Dışı kıtır, içi yumuşacık lezzet bombası: Acı Badem Kurabiyesi tarifi

Farklı ve eşsiz bir kurabiye deneyimi arıyorsanız, acı badem kurabiyesi tarifimiz tam size göre. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, dışı kıtır içi yumuşacık acı badem kurabiyesi tarifiyle tanışın! Unutulmaz bir lezzet deneyimi için tarifimizi kaçırmayın.

Abone Ol

Klasik kurabiyelerden sıkıldıysanız, dışı kıtır içi nemli acı badem kurabiyesiyle fark yaratın. Acı badem kurabiyesi tarifimizle evde şahane lezzetler hazırlayın! Dışı kıtır, içi yumuşacık bu eşsiz kurabiyenin sırları ve adım adım tarifi haberimizde.

Acı Badem Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağından yarım parmak eksik toz şeker (180 gram)
3 yumurta beyazı (104 gram)
2 su bardağından 3 parmak eksik toz badem (157 gram)
Çay kaşığı ucu ile azıcık tuz
1 silme tatlı kaşığı limon suyu
Su bardağı ölçüm 220 ml

cı Badem Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırınımızı alt üst ayarda, fansız 160 derecede önceden ısıtalım.
Fırın tepsimiz tabanını margarinle azıcık yağlayıp, üzerine yağlı kağıt serip yapıştıralım, kağıda su bardağı ağzı ile kalemle, aralıklı boşluklar çizelim. Üzerine az daha yağ sürüp temiz kağıt yapıştıralım. Alttan yuvarlaklar şekil görünecektir.
Daha sonra; bir tencere içine kaynar su ekleyip ocağı orta ateşten düşük açalım. Üzerine tas koyalım ( tası suya değmeyecek şekilde ayarlayın) benmari usulde devam edicez.
Tası buhar üzerine koyar koymaz içine, şekerini, limon suyunu, tuzunu, ve yumurta aklarını ekleyip tel çırpıcı ile yavaş nazik dikkatle malzemeyi karıştıracağız.
Daha sonra spatula ile karıştırmaya devam edeceğiz (Taki, şeker iyice eriyip ele pütür hissi vermeyene dek) bunu anlamak içinse ısınmış sıcağa yakın şekerli yumurta akı içine, parmak batırıp elde pütür şeker olup olmadığını gözden geçiricez.
Çok uzun süre buharda tutmamayada özen göstermeliyiz. Pratik olmalıyız. Sürekli hiç durmadan silikon spatula ile karıştırıp şekerini erittiğimiz yumurta aklarını tezgaha alacağız.
2-3 turda tezgahta karıştırıp içine toz bademi ekleyip karıştırmaya devam edeceğiz (8-10 dk gibi) gerekirse toz badem 1 kaşık daha ilave edilebilir.
Hamurun son kıvamı ne çok katı, nede çok cıvık olmamalı orta yumuşaklıkta kolay sıkılabilecek katılıkta olmalıdır.
Hamur soğuğa yakın olduğu vakit karıştırılmayı bırakıp sıkma torbası içine doldurup tepsiye aralıkla sıkmalıyız (İnce yada fazla kalın sıkmayınız, orta kararda sıkılmalıdır)
Fırının orta rafında ben, tam 21 dakikada pişirdim (Üzerine basılınca yumuşacık içe giren şekilde olmalı) 5-10 dk tezgahta bekletip kağıttan dikkatle çıkarıp birbirini üzerine kapatalım. Ilınınca servise hazırdır. Afiyet bal şeker olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }