Yemek

Dört malzemeyle harikalar yaratan çorba: Dört Kaşık Çorbası tarifi

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Dört Kaşık Çorbası tarifiyle tanışın! Mercimek, pirinç ve bulgurla lezzet şöleni. Dört malzemeyle hazırlanan bu muhteşem çorba tarifi, kış günlerinin vazgeçilmezi olacak. İşte Dört Kaşık Çorbası tarifi

Abone Ol

Mercimekten pirince, bulgurdan terbiyeye kadar lezzetli bir çorba tarifi: Dört Kaşık Çorbası tarifi

Dört Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
6 su bardağı su

Terbiyesi için;

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su

Sosu için;

1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Dört Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Tencereye 1 er kaşık pirinç, bulgur, kırmızı mercimek, yeşil mercimek ilave edelim.
Üzerine 6 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakalım.
Ayrı bir kasede terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, unu 1 su bardağı ılık suyla karıştıralım.
Kaynayan çorbadan kepçe ile alarak terbiyeye yavaşça ekleyerek karıştıralım.
Terbiyeyi çorbaya karıştırarak ekleyelim.
Ayrı bir tavada sosunu hazırlayalım.
Soğanı ince ince doğrayıp tereyağı ve sıvı yağı ile kavuralım.
Baharatları da ilave edip karıştıralım.
Çorbaya ekleyip karıştıralım.
Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }