Yemek

Ege'nin vazgeçilmez mezesi: Haydari nasıl hazırlanır?

Akdeniz mutfağının vazgeçilmez mezelerinden haydari, beyaz peynir, süzme yoğurt ve dereotunun mükemmel uyumuyla sofralarınızı süsleyecek. Bu tarif, adım adım haydari yapımını sizlere sunuyor.

Abone Ol

Evde sağlıklı ve lezzetli bir meze yapmaya ne dersiniz? Haydari, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif olarak karşınıza çıkıyor. İşte en kolay haydari yapımı!

Haydari, lezzetli yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz harika bir meze. Bu tarifle, geleneksel haydariyi kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Ege mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan haydari, ev yapımı tarifi ile sofralarınızda yerini alıyor. Süzme yoğurt, beyaz peynir ve dereotu ile hazırlanan bu meze, herkesin beğenisini toplayacak.

Haydari Tarifi

Malzemeler

1 bardak süzme yoğurt

100 gram beyaz peynir

Bir demet dereotu

arım kahve fincanı zeytinyağı

5 diş sarımsak

Tuz

Hazırlanışı

Krema halindeki süzme yoğurdu, beyaz peynir ile çatalla ezerek karıştırıp pürüzsüz bir hale getirin. Buna tuz, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Ağır ağır zeytinyağını da kattıktan sonra servis yapın.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }