Patates köftesi yaparak hem cebinizi hem midenizi mutlu edebilirsiniz. Patates köftesinin nasıl daha sağlıklı ve lezzetli yapılacağını öğrenmek için haberimize göz atın.
Malzemeler
8 patates
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz
karabiber
Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Üzeri için
Yarım su bardağı susam
2 yumurta
1 çorba kasesi un
1 çorba kasesi mısır unu
Nasıl Yapılır?
İlk olarak kullanacağınız patatesleri soyun ve haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ılımaya bırakın.
Oda sıcaklığına gelen patatesleri çukur bir kabın içerisine rendeleyin. Üzerine yumurta, un, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
Daha sonra karışımın içine peynir ilave edip karıştırın. Elinizi una bulayıp patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp silindir şekli verin.
Üzeri için susam, mısır unu ve unu ayrı kaplara alın. 2 yumurtayı farklı bir kapta çırpın.
Hazırladığınız patates köftelerini önce una sonra sırasıyla çırpılmış yumurtaya, mısır ununa ve susama bulayın.
Son olarak patates köftelerini ısınmış ayçiçek yağında altın rengini alana dek çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Patates köftesini atıştırmalık olarak sunacaksanız, soğan halkası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.