Kış aylarının şifa deposu: Hastalıklara karşı doğal iksir Paça Çorbası Kış aylarının şifa deposu: Hastalıklara karşı doğal iksir Paça Çorbası

Poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece 15 dakikada hazır olan bu tarifle kahvaltınızın yıldızı olacak lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı…

Poğaça severlere müjde! Bu tarifle 15 dakikada nefis poğaçalar pişirebilirsiniz. Hem de çok pratik! Malzemeleri karıştırın, hamuru açın, içine istediğiniz harcı koyun ve fırına verin. İşte bu kadar! 

Malzemeler;

125 gr terayağ veya margarin (Eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1. 5 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine)
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı kadar un

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine eritilmiş tereyağı, sıvıyağ ve yoğurdu alalım. Bir tanesinin sarısını üzeri için yumurta, tuzu da ilave edip çırpmaya devam edelim.

Azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizle güzelce açalım.

İçerisine istenilen iç harcından koyalım ve güzelce kapatalım. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin içerisine poğaçamızı yerleştirelim.

Üzerine yumurta sarısını sürüp çatal ile çizikler atalım. Önceden ısıtılmış ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dk pişirelim.

Pişen poğaçaları bir miktar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...