Yemek

En kolay Pastane Poğaçası tarifi: Bir kez deneyen bir daha bırakamıyor!

Gerçek pastane poğaçasını evde yapmayı denediniz mi? Bu tarifle, pastaneden almış gibi yumuşacık ve lezzet dolu poğaçalar yapabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve adım adım bu harika tarifi uygulayın. Sonuç sizi ve sevdiklerinizi çok mutlu edecek!

Abone Ol

Pastane poğaçalarının o yumuşacık dokusunu ve mis gibi kokusunu evde yakalamak sandığınızdan daha kolay! Bu tarifle, pastane usulü poğaçaları evde kolayca hazırlayabilir ve herkesin hayran kalacağı bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Sofranıza pastane tadında poğaçalar getirmek ister misiniz? Gerçek pastane poğaçası tarifiyle, dışarıda aldığınız lezzeti evde yakalayabilirsiniz. Hem de oldukça pratik bir şekilde! Bu adım adım tarif sayesinde, poğaçalarınız kabaracak ve yumuşacık olacak.

Pastane poğaçası yapmak artık çok kolay! Bu tarifle, evde harika kabaran ve lezzetiyle herkesi büyüleyecek poğaçalar yapabilirsiniz. İçine istediğiniz harcı ekleyebilir veya sade olarak pişirip afiyetle yiyebilirsiniz. Hazırlanması da oldukça pratik!

MALZEMELER

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
8 - 8,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

TARİF

Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.
Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.
Ardından sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın. Bu aşamada tuzu da ekleyin. Unu çok kontrollü bir şekilde ilave ederek güzelce yoğurun.
Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
Üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Eğer kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde ederek yuvarlak bir şekil verin. Dilerseniz bu aşamada içlerine harç da koyabilirsiniz.
Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından da çatalla şekil verin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.

Gerçek pastane poğaçası lezzetini evde yakalamanın mutluluğunu bu tarifle yaşayabilirsiniz. Yumuşacık ve kabarık poğaçalar, mis gibi kokusuyla sofralarınızı şenlendirecek. Artık pastaneye gitmenize gerek kalmadan evde harikalar yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }