Eskişehir'in geleneksel yemeği Yufkalı Büryan'ın en otantik tarifi burada. Malzemelerden hazırlık aşamalarına adım adım öğrenin!

Yufkalı Büryan'ın en otantik tarifi ile tanışın. İç pilavlı bu eşsiz yemek için adım adım tarife göz atın.

YUFKALI BÜRYAN MALZEMELERİ

Hamur için;

1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un

İç pilav için;

1 adet piliç
2 su bardağı pirinç
1 havuç
Badem, kuşüzümü, tarçın, yenibahar, karabiber 
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanışı:

Hamuru için verilen malzemeleri karıştırıp, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğrulan hamur 8 eşit parçaya bölündükten sonra üstü ıslak bezle örtülerek yarım saat bekletilir.

Piliç iri parçalara ayrılır.

Ardından iç pilav için önce bademler kızartılarak bir tabağa alınır.

Soğan rengi dönene kadar kavrulur.

Haşlanmış pirinç ilave edilerek 1-2 dakika karıştırılır.

Haşlanan tavuğun suyu eklenir, suyunu çekince üzerine baharatlar, badem ve piliç eklenir.

Yoğrulan hamur (4 tanesi), nişasta ve un ile tek tek açılır, araları yağlanarak tepsiye dizilir.

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Ortasına hazırlanan iç konur. Diğer 4 yufka buruşturularak, üst üste yağlanarak konur.

Alttan taşınlan yufkalar kenarlan kıvrılarak kapatılır. Üzeri yağlandıktan sonra 180 derece fırında pişirilir. 

Afiyet olsun...