ESTRAM'dan Sahte ESKART Uyarısı: Sosyal Medyadaki İlanlara Dikkat!

Eskişehir'in toplu taşıma sistemi ESTRAM, sosyal medyada yayılan sahte kampanyalar hakkında vatandaşları uyardı. ESTRAM'a ait ESKART'ın taklit edilerek "Eskişehir’de Büyük Fırsat! Estram’ın 20. yıl dönümü şerefine, sınırlı sayıda üretilen Eskişehir KART’ı kazanın ve 1 yıl boyunca sınırsız seyahat edin! Sadece 77 TL’ye bu fırsatı kaçırmayın!" ifadeleriyle dolaşıma sokulan paylaşımların kurumu ile hiçbir ilgisi bulunmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına resmi satış noktaları dışında kart almamaları gerektiği vurgulandı. Gerçek ESKART’ların sadece www.estram.com.tr üzerinden temin edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, kurumun sahte ilanlar ile ilgili hukuki işlemleri başlattığı ifade edildi.

Kurum Yetkilileri Uyarıyor

Kurum yetkilileri, sahte kart satışlarının sosyal medya platformları üzerinden yapıldığına dikkat çekerek, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları bir kez daha uyardı. ESTRAM, sahte ilanlar nedeniyle oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için resmi kanallardan duyuruları takip etmenin önemine işaret etti.

28 kaydı bulunan suç makinesi çaldığı araçla yakalandı 28 kaydı bulunan suç makinesi çaldığı araçla yakalandı

ESTRAM, vatandaşların dikkatli olmalarını ve yalnızca resmi platformlardan bilet ve kart alımı yapmalarını hatırlattı.