Yemek

Ev yemeklerinin gözdesi: Yepyeni Kıymalı Kapuska tarifi

Lezzetli, sağlıklı ve besleyici bir yemekle tanışmaya ne dersiniz? Evde lezzetli bir yemek mi yapmak istiyorsunuz? Eğer daha önce kavrulmuş kıymanın lahanayla buluştuğu kıymalı kapuskayı denemediyseniz, bu tarif tam size göre. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan kıymalı kapuska nasıl yapılır?

Abone Ol

Kıymalı kapuska, lahana ve kıymanın muhteşem uyumunu sofralarınıza taşıyor. Hem kolay hem de pratik bir yemek olan kıymalı kapuska nasıl yapılır? İşte adım adım tarif ve ipuçları.

Kıymalı Kapuska Malzemeleri

Orta boy için yarım lahana ya da küçük boy tam lahana
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber, tuz, karabiber

Kıymalı Kapuska Nasıl Yapılır?

Lahanaları yapraklarından ayırın ve tuzlu bir suda 10 dakika kadar bekletin. Ardından lahana yapraklarını ılık suda yıkayın. İnce ince olacak şekilde lahanaları doğrayın. Lahanaların ince doğranması, pişme süresini de azaltacak ve yemeğinizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
İdeal büyüklükte bir tencereye zeytinyağı koyun. Yağ biraz ısındıktan sonra soğanı ekleyin ve kavurma işlemine başlayın. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurma işlemine devam edin.
Önceden doğradığınız havucu tencereye ilave edin. Biraz daha kavurun ve ardından domates ve biber salçasını ekleyin. Karıştırma işlemine devam edin.
Malzemeler iyice kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin.
Kıyma tamamen kavrulana kadar yaklaşık 10 dakika karıştırın.
Kıymalı kapuska tarifinin en önemli malzemelerinden biri olan lahanaları, kıyma piştikten sonra tencereye alın.
Lahanalar suyunu çekene kadar tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika kadar bekleyin.
Lahanalar suyunu çektikten sonra bulgur ya da pirinç ekleyerek, üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edin.
Ara sıra karıştırarak lahanaların pişmesini bekleyin. Bu süreçte tencerenin altını kısık ateşte bırakın.
Lahanalar tamamen piştikten sonra ocağı kapatın. Yemeğiniz servise hazır.
Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }