Şambali tatlısını evde yapmak isteyenler için harika bir tarif hazırladık. Püf noktalarını da unutmadık. İşte tam kıvamında ve lezzetli şambali tatlısının yapılışı.
Şam tatlısı ve şambaba olarak da bilinen Şambali tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarından biri. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan bu tatlıyı evde yapmak da çok zor değil. Tam kıvamında şambali tatlısı yapmanız için bilmeniz gerek bazı püf noktalar var. Peki, Şambali nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
İrmik ve şerbetin uyumuyla ağızları tatlandıran şambali tatlısının yapımı çok zor değil. Aniden gelen misafirlerinize pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz şambali tatlısı malzemeleri ve yapılışını sizler için derledik. İşte tam kıvamında ve püf noktaları ile şambali tatlısı tarifi....
Tam kıvamında şambali tatlısı tarifi
Malzemeler
2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon
Tam kıvamında şambali tatlısı nasıl yapılır?
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün. Afiyet olsun!