Taze kayısılı baton kek tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, kayısı ve bademle zenginleştirilmiş bir tatlıdır. İdeal bir yaz lezzeti olan bu kek, 3 yumurta, un, süt, şeker ve daha birçok malzemeyle yapılır. Adım adım tarifi ve püf noktaları için okumaya devam edin!

Yaz meyvelerinin tadına doyamayanlar için kolayca hazırlanan taze kayısılı baton kek tarifi, küçükten büyüğe herkesin seveceği ve besleyici bir tarif. Peki, taze kayısılı baton kek nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştahları kabartan taze kayısılı baton kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Çay ve kahve keyfinize keyif katacak taze kayısılı kek tarifi, pratik bir şekilde hazırlanan bir lezzet. Peki, taze kayısılı baton kek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız taze kayısılı baton kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

TAZE KAYISILI BATON KEK TARİFİ
Taze kayısılı baton kek malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 adet küp küp doğranmış sert kayısı
1 çay bardağı dövülmüş badem
2 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzerine;

8-10 adet kayısı
Pudra şekeri

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

TAZE KAYISILI BATON KEK YAPILIŞI

3 adet yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
Ardından unu ,kabartma tozunu ,vanilyayı ilave edip spatula ile biraz daha kıvam aldırdıktan sonra dövülmüş badem ve küp küp doğranmış kayısıları ilave edin.
Kalıbı yağlayıp unlayın.
Baton kek kalıbına harcı dökün.
Üzerine ortadan ikiye bölünmüş kayısıları sıralayın.
180° ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
15 dakika daha 160° indirip bekletin.
En son fırını kapatıp 10 dakika kadar bekletin.
Fırından alınca 1 saat kalıbından çıkarmayın.
Ilıyınca kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.