Yemek

Evde lokanta lezzeti: En pratik Ezogelin Çorbası tarifi

5 dakikada hazırlık, 30 dakikada pişirme ile unutulmaz bir çorba deneyimi! Lokanta usulü ezogelin çorbasını evde yapmak ister misiniz? İşte size pratik ve lezzetli bir tarif. Bu tarifle bağışıklığınızı güçlendirirken, damak tadınızdan da ödün vermeyeceksiniz.

Abone Ol

5 dakikada malzeme hazırlığıyla başlayan bu rehber, sizi ezogelin çorbasının efsane lezzetine kavuşturacak.

En iyi ezogelin çorbası tarifini arıyorsanız, doğru yerdesiniz! İşte adım adım rehber.

Lokanta lezzetinde, ev yapımı bir ezogelin çorbasıyla sevdiklerinizi şımartın!

EZOGELİN ÇORBA MALZEMELERİ NELER?

2 Çorba kaşığı kırmızı mercimek

2 Çorba kaşığı bulgur

2 Çorba kaşığı pirinç

1 orta boy kuru soğan

1 Yemek kaşığı biber salçası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

5 Su bardağı su (Et suyu olabilir)

1 Tatlı kaşığı kuru nane

1 Tatlı kaşığı pul biber

1 Çay kaşığı karabiber

Tuz

EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Sıvıyağ koyulan tencerede küçük küçük doğranan soğanlar kavurulur.

İçerisine önceden yıkanılan, mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra su ilave edilir.

Kaynayan tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın altı kısılır.

Ayrı bir tencere içerisinde sıvıya, salça kavrulur. İçine nane, pul biber, karabiber ve biraz su ilave edilir.

Elde edilen sos, pişen çorbayla buluşturulur.

5 dakika daha pişen çorba servise hazırdır. Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }