Sabah kahvaltılarının ve çay saatlerinin aranan lezzeti dereotlu poğaça, pastane usulü yapımıyla dikkat çekiyor. Kıyır kıyır yapısı ve lezzetiyle, bu poğaçayı evinizde de kolayca yapabilirsiniz. İşte size basit ve lezzetli bir dereotlu poğaça tarifi.
Dereotlu poğaça, pazar sabahlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Eğer siz de evinizde pastane tadında dereotlu poğaça yapmak isterseniz, işte size gereken tüm püf noktalarıyla birlikte bir tarif. Bu tarifle, mükemmel poğaçalar yapabilirsiniz.
Kıyır kıyır ve lezzetli bir dereotlu poğaça yapmak hiç de zor değil. İster ilk kez deneyin, ister usta bir aşçı olun, bu tarif sizin için. İşte adım adım dereotlu poğaça yapımı ve püf noktaları.
DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA MALZEMELERİ
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük boy yumurta
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
4 dal dereotu
1 küçük kâse peynir
3 yemek kaşığı susam ya da çörek otu
DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR?
Dereotlu poğaça nasıl yapılır sorusunun yanıtı için aşağıdaki adımlara bakabilirsiniz;
Yağ, yumurta, sirke ve yoğurdu bir kabın içine alıp güzelce karıştırın.
Bu karışımın üzerine tuz, un, kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu dâhil edip yoğurun.
Yuvarlak bezeler alarak içine peynir koyun ve sonrasında şekil verin.
Şekil verdiğiniz poğaçaları pişirme kâğıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
Hazırladığınız hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve sonrasında çörek otu ya da susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına attığınız poğaçaların altlı üstlü olacak şekilde 30 dakika pişmesini sağlayın.
Afiyet Olsun.
Püf Noktası:
Peynirli dereotlu poğaça tarifi için baz alacağınız püf noktalar;
Poğaçanın kıyır kıyır yapısını sağlamak için sirke kullanımını ihmal etmeyin.
Üzerlerinin daha kızarık görünmesini istiyorsanız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı pekmez karıştırabilirsiniz.
Poğaçaların üzerine serptiğiniz susamları ilk olarak bir tavada kavurun ve o şekilde serpin. Böylece daha gevrek bir lezzet elde edebilirsiniz
Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterin.
Unu kontrollü şekilde dökün. Yavaş yavaş döktüğünüz un ile hamurun kıvamı yumuşak ve yapışmayacak şekilde olmalıdır.
Pişirme Önerisi: Dereotlu poğaça yapımı noktasında alt ve üst kısımların tam kızardığından emin olmalısınız. Ancak pişirme süresinin fırından fırına değiştiğini unutmamalısınız.
Dereotlu peynirli poğaça, hem lezzeti hem de kıyır kıyır yapısıyla kahvaltı ve çay saatlerinin gözdesi oluyor. Bu tarifle, pastane usulü dereotlu poğaçayı evinizde kolayca yapabilirsiniz. Tarifin püf noktalarına dikkat ederek, herkesi büyüleyecek lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu muhteşem lezzeti deneyin. Afiyet olsun!