MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Pastanelerin en sevilen lezzetlerinden biri şimdi evinizde! Sirkeli tuzlu kurabiye tarifiyle çay saatlerinizi taçlandırın

Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1/2 kahve fincanı sirke
1/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını küp küp doğrayıp bir kase içerisine alın.

Üzerine sıvı yağı, 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumurta beyazı, sirke, tuz ve toz şekeri ekleyip tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.Elenmiş unu yavaş yavaş sıvı karışımının üzerine ekleyerek yedirin.

Kabartma tozunu ilave edin. Unun kalan kısmını eklemeye devam edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamurunuz dilediğiniz kıvama ulaştığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Önce hafifçe yuvarlayıp ardından 8-9 cm rulolar haline getirin.Rulo halindeki hamurları kenarlarından tutup çaprazlama olarak birleştirin ve kurdele biçimini verin.

Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın.

Üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.

Susam ve çörek otunu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kontrollü olarak pişirin ve ardından servis edin. Dilerseniz soğuduktan sonra kavanozda veya hava almayan saklama kabında muhafaza edin.