Davet sofralarınızı renklendirecek ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak bir kısır tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Evde hızlı ve lezzetli bir atıştırmalık hazırlamak isteyenler için ideal olan kısır, basit malzemelerle kolaylıkla yapılabilir. İşte adım adım kısır yapımı!
Lezzetli ve doyurucu bir öğün arayışında olanlar için kısır, mükemmel bir seçenek. Bu basit tarifi takip ederek, herkesin bayılacağı kısırı yapabilirsiniz.
Kısır Tarifi
Malzemeler
6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)
1 demet maydanoz
6 dal yeşil soğan
6-7 yaprak taze nane
7-8 yaprak marul
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kısır Tarifi
6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alınır.
Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır. Dilerseniz salçaları aynı anda ekleyip yedirebilirsiniz.
Üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
Bu arada yeşillikler doğranır. Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığımız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marul eklenir.
Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.
Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, varsa biraz kimyon eklenebilir, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek iyice karıştırılır.
Kısır servis tabağına alınır. İsteğe göre turşu, salatalık, domates ile süsleyebilirsiniz.
Bu kolay ve lezzetli kısır tarifiyle, sağlıklı ve doyurucu atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Hem pratik hem de besleyici olan bu tarif, hem günlük yemeklerinizde hem de özel davetlerinizde kullanabileceğiniz mükemmel bir seçenek. Şimdi bu lezzeti deneyimlemek için mutfakta yerinizi alın ve bu harika tarifi deneyin! Afiyet olsun.