Ev yapımı ezme tarifi ve püf noktalarıyla, Türk mutfağının en popüler mezelerinden birini sofranıza getiriyoruz.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, taptaze ve lezzetli ezme tarifi ile Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sofralarınıza taşıyın. Adım adım anlatımlarla harika mezeler
Malzemeler:
2 adet domates
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Domates, biberler, sarımsak ve soğanı yıkayın.
Domates, biberler ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın.
Maydanozu yıkayıp, ince ince kıyın.
Domates, biber, soğan, sarımsak, maydanoz, domates salçası, biber salçası, pul biber, sumak, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.
Servis edin.
Püf noktaları:
Ezme yaparken, domatesleri ve biberleri çok fazla ezmememeye dikkat edin.
Ezmeye dilerseniz 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
Ezmeyi servis etmeden önce buzdolabında 1-2 saat bekletin.