Çoban Böreği Tarifi İçin Malzemeler:

Kıyma Harcı:

500 gr dana kıyma
1 büyük soğan
3 adet havuç
1 kase bezelye (yaklaşık 1,5 su bardağı)
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
1 küçük sarımsak dişi
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üst Harcı - Patates Harcı:

6 tane büyük haşlanmış patates
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Karabiber

Çoban Böreği Nasıl Yapılır?

1.      Öncelikle bu lezzetli tarif amerikan tarifidir ve “Shepherd´s Pie” ismini taşır.

2.      İlk önce patatesler soyulur, ortadan bölünür ve bir tencere su içinde haşlanır.

3.      İçine 2 çay kaşığı tuz atılır, patatesler de ortadan kesilir. Çabukça haşlansın diye.

4.      Havuçlar soyulur ve küçük küp küp kesilir, bezelye ile bir ayrı tencerede suda 10 dakika haşlanır.

5.      O Sırada bir tavaya sıvı yağ eklenir. Küçük doğranmış soğanlar da eklenir ve az 2 dakika kavrulur.

6.      Sonra kıyma eklenir ve karıştırılır.

7.      Kıyma az piştikten sonra un ve su eklenir ve karıştırılır.

8.      Kıyma piştikten sonra içine doğranmış sarımsak, salça ve baharatlar eklenir, karıştırılır.

9.      Sonra haşlanmış olan havuç ve bezelyeler de eklenir ve karıştırılır.

MasterChef Türkiye'de kim elendi? Dün akşamın eleme sonuçları MasterChef Türkiye'de kim elendi? Dün akşamın eleme sonuçları

10.   Hep karıştırılarak katı bir kıvama gelene kadar 10 dakika pişirilir.

11.   O sırada patateslere de bakılır pişti mi diye? Piştilerse süzgece eklenir.

12.   Sonra derin bir kaba alınır ve çatal ile ezilir. Sonra tuz, karabiber, süt ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve karıştırılır.

13.   Derin bir kap veya borcam alınır, fakat gerçekten derin olması lazım. Pişerken fırına yağ akıyor o yüzden bunu önlemek için derin olması çok iyi oluyor.

14.   İlk önce kıymalı harcı borcama ekliyoruz ve kaşık ile bastırıyoruz.

15.   Sonra bir kaşık ile patates püresinden alıyoruz ve her bir tarafına kaşık kaşık koyuyoruz ve çatal ile dikkatlice dağıtıyoruz.

16.   En sonda çatal ile çizikler atıp fırına 25 dakikalığına 180-200 dereceye verip pişiriyoruz. Lazanya gibi muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor.

Afiyet olsun.