MALZEMELER

Tavuk İçin:

1 adet bütün tavuk (haşlanmış)
5 su bardağı su

Harcı İçin:

3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1,5su bardağı ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
1,5su bardağı tavuk suyu
1/2çay kaşığı karabiber

Üzeri için (arzuya göre):

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kuru Fasulye yemek artık daha keyifli! Gaz yapmayan Kuru Fasulye tarifi Kuru Fasulye yemek artık daha keyifli! Gaz yapmayan Kuru Fasulye tarifi

ÇERKEZ TAVUĞUNUN HAZIRLANIŞI

Yapmamız gereken ilk işlem sarımsakları üzerine tuz ilave ederek havanda dövmek olacak.

Daha sonra sarımsakların içerisine ayıklanmış cevizleri ekleyerek dövme işlemine devam ediyoruz.

Ardından ufalanmış bayat ekmek içlerinin üzerine yavaş yavaş tavuk suyumuzu ilave ediyor ve ekmek parçalarının yumuşamasını sağlıyoruz.

Tavuk suyu yardımıyla yumuşayan ekmelerin üzerine havanda dövülen sarımsak karışımını ekliyoruz ve daha sonra karabiber katarak tatlandırıyoruz.

Suyun içerisinde haşladığımız bütün bir tavuğumuzu güzelce didikliyoruz. Sonrasında didiklenmiş tavukları ceviz karışımının içerisine ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

Hazırladığımız Çerkez tavuğunu geniş bir servis tabağının içerisine aktarıyoruz.

Daha sonra bir sos tavasının içerisinde bir yemek kaşığı tereyağını ve kırmızı toz biberi erittikten sonra tavuğun içerisine döküyoruz. Ardından yemeğimizin üzerine bir tutam taze kişniş ilave ederek servis ediyoruz.

ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Tarifimizde kullandığımız tavuğun ve sebzelerin taze olmasına özen gösteriyoruz.

Tarifimizi hazırladıktan ve servis aşamasına geldikten sonra üzerine eklediğimiz yağ sosunun içerisine isot ve az miktarda sumak katılabilir. Bu hem lezzet verecektir hem de midemizi koruyacaktır.

Yağ sosumuzu hazırlarken tereyağını zeytinyağı ile birlikte eritirsek çok daha sağlıklı ve lezzetli olur.