Bu vişneli tart tarifi, donuk vişne ve ev yapımı tart hamuru ile hazırlanıyor. Tatlı ekşi dolgusuyla mükemmel bir lezzet sunan bu tarif, adım adım ve detaylı olarak açıklanmıştır.
VİŞNELİ TART MALZEMELERİ
Vişne sosu için;
3 su bardağı donuk vişne
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı soğuk su (60 ml)
1 çay kaşığı tereyağı
Hamuru için;
125 gr tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
VİŞNELİ TART NASIL YAPILIR?
Öncelikle iç dolgusunu hazırlayarak işe başlamanız gerekiyor.
Bir tava içerisine 3 su bardağı dondurulmuş vişne ve bir çay bardağı toz şeker ekleyiniz.
Sosu ara ara karıştırarak pişirme işlemine devam ediniz.
Sos pişerken bir yandan bir yemek kaşığı nişasta ve yarım çay kaşığı soğuk suyu bir kap içerisinde karıştırınız.
Hazırladığınız nişasta suyunu vişne sosunun içerisine yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da hızlı bir şekilde karıştırınız.
Sosun kıvamı koyulaştıktan sonra 2-3 dakika kadar daha pişirip altını kapatınız.
Ocağın altını kapattıktan sonra sos içerisine bir çay kaşığı tepeleme tereyağı ekleyerek spatula ile sosu karıştırılır.
Sosumuz piştikten sonra tart hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Hamur için 125 gram tereyağı 1 yumurta, yarım su bardağı toz şeker ve yarım paket kabartma tozunu kap içerisine ekleyerek karıştırınız.
Daha sonra 2 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ilave ederek yoğurma işlemine devam ediniz.
Ele yapışmayan bir kıvam elde ettiğinizde hamur üzerine streç film getirerek 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendiriniz.
Daha sonra hamuru tezgaha alarak bıçak yardımıyla iki eşit parçaya bölünüz.
Tezgaha un serptikten sonra hamuru tezgah üzerine alarak tart kalıbı büyüklüğünde açınız.
Açtığınız hamuru tart kalıbı içerisine yerleştirerek üzerine çatal yardımıyla delikler açınız.
Soğuyan vişne sosunu tart hamurunun üzerine ekleyiniz.
Diğer tart hamurunu açtıktan sonra eşit büyüklüklerde şeritler kesiniz.
Şeritleri hamur üzerine yerleştirdikten sonra 160 derece fansız fırında 30-35 dakika pişiriniz
Pişirme işleminin ardından hamurunuzu oda sıcaklığında bekleterek üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.