Ceviz ve tarçının eşsiz uyumuyla hazırlanan cevizli tarçınlı kek, şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir tatlıdır. İşte bu sağlıklı ve lezzetli kekin tarifi ve yapım aşamaları...
Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için cevizli tarçınlı kek, mükemmel bir seçenek. Bol cevizli ve tarçınlı bu kek, herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım tarifi...
Cevizli tarçınlı kek, evinizin kokusunu değiştirecek bir tatlı. 15 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu lezzetli kekin püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte, sağlıklı ve lezzetli kek tarifi...
CEVİZLİ TARÇINLI KEK TARİFİ
3 adet yumurta
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi
2 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
YAPILIŞI
3 yumurtayı bir kaba kırıp, üzerine bir su bardağından biraz fazla şeker ekleyelim.
Yumurta ve şeker karışımı beyaz oluncaya kadar mikser yardımıyla karıştıralım.
Daha sonra kalan diğer malzemelerimizin tümünü ekleyip yeteri kadar karıştıralım.
Yağladığımız ve hafifçe unladığımız kek kalıbının içine boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına koyalım, 45-50 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Cevizli tarçınlı kek, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı seçeneği sunuyor. Şeker hastaları için de uygun olan bu kek, unun karışıma iyi yedirilmesiyle mükemmel bir kıvam alıyor. Bol ceviz ve tarçın ile hazırlanan bu kek, herkesin beğenisini toplayacak ve sağlıklı bir tatlı alternatifi olacak. İşte, bu lezzetli ve sağlıklı kekin adım adım tarifi...